Current track

Title

Artist

Background

[ad_1]

Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα, που ξεκινά από αύριο (22/10) φέρνει στη μεγάλη οθόνη την νέα ταινία του δημιουργού της Μάρθα Μάρσι Μέι Μαρλίν. Η Φωλιά είναι ένα καυστικό οικογενειακό δράμα με έντονες ερμηνείες, από ηθοποιούς που έχουμε συνηθίσει σε πιο βατούς ρόλους, όπως ο Τζουντ Λο. Το ισπανικό δράμα Θα έρθει η φωτιά, το οποίο βραβεύτηκε στις Κάννες με τη διάκριση Ένα Κάποιο Βλέμμα, ακολουθεί την επιστροφή στην ιδιαίτερη πατρίδα ενός άντρα, που του αρέσει να παίζει με τη φωτιά και τα πλάνα από τη ζωή στη φύση μας ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή.

Ένα ακόμα οικογενειακό δράμα, Το Μυστικό μας, μας μεταφέρει στη μεταπολεμική ζωή των προαστίων της Αμερικής, εκεί όπου τα μυστικά πρέπει να παραμένουν θαμμένα κάτω από το χαλάκι της εξώπορτας. Ο Μυστικός Κήπος είναι μια ιστορία γεμάτη φαντασία και παιδικά όνειρα, με τον Κόλιν Φερθ στον ρόλο του αυστηρού θείου. Η Μεταφορά ακολουθεί κατά πόδας τα μοναδικά τεκμήρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης, ενόσω αυτά αποκτούν νέα στέγη παρά τον κίνδυνο καταστροφής τους.


Η Φωλιά

Σκηνοθεσία: Sean Durkin

Ο Rory είναι ένας χαρισματικός επιχειρηματίας που μετακομίζει οικογενειακώς στην Αγγλία με την ελπίδα να επωφεληθεί από την γενικότερη άνθηση στο Λονδίνο της δεκαετίας του ΄80. Καθώς η σύζυγός του Alison δυσκολεύεται να προσαρμοστεί και η υπόσχεση για μια νέα αρχή σιγά σιγά ναυαγεί, το ζευγάρι θα έρθει αντιμέτωπο με καλά κρυμμένες δύσκολες αλήθειες.

Όταν ο Αμαδόρ βγαίνει από τη φυλακή, έχοντας εκτίσει ποινή για εμπρησμό, κανείς δεν είναι εκεί για να τον προϋπαντήσει. Θα επιστρέψει στο πατρικό του, σε ένα μικρό χωριό στα βουνά της Γαλικίας, όπου η καθημερινή ζωή με την ηλικιωμένη μητέρα του είναι γεμάτη δυσκολίες και στερήσεις. Όπως υπονοείται, η φωτιά θα έρθει, σαν σκοτεινή αυτοεκπληρούμενη προφητεία, για να πυροδοτήσει την αναπόδραστη τραγωδία. Συνθέτοντας ένα υπνωτιστικό ρέκβιεμ για έναν τρόπο ζωής που φθίνει και χάνεται, ο φακός του Λάσε βρίσκει τρόπο να ξετρυπώσει την ομορφιά μέσα στη σκληρότητα.

Το Μυστικό Μας

Σκηνοθεσία: Γιούβαλ Άντλερ

Στην Αμερική, μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μία γυναίκα (Νούμι Ραπάς) έχοντας αποφασίσει να ξαναφτιάξει τη ζωή της στα προάστια μαζί με τον σύζυγό της (Κρις Μέσινα), θα βρεθεί ξανά μπροστά στον εφιάλτη που έζησε τότε εξαιτίας της οικογένειας που μετακομίζει στο γειτονικό τους σπίτι.

Ο μυστικός κήπος

Σκηνοθεσία: Marc Munden

Η Μαίρη είναι ένα δεκάχρονο ζωηρό κορίτσι που ζει στην Ινδία με τους ευκατάστατους γονείς της . Όταν αυτοί πεθαίνουν αιφνιδίως αναγκάζεται να πάει στην Αγγλία και να ζήσει με τον θείο της και την αυστηρή οικονόμο του. Εκεί μ η έχοντας κάτι καλύτερο να κάνει εξερευνά την έπαυλη και ανακαλύπτει καλά κρυμμένα οικογενειακά μυστικά . Επιπλέον θα βρει το κλειδί για έναν μυστικό κήπο στο οποίο μαζί με μία απρόσμενη συντροφιά θα ζήσει περιπέτειες που θα αλλάξουν την ζωή της για πάντα.

Μεταφορά

Σκηνοθεσία: Ηλίας Γιαννακάκης

Ο Ηλίας Γιαννακάκης παρακολουθεί τη μεταφορά της Εθνικής Βιβλιοθήκης και των σπάνιων τεκμηρίων της από το παλιό κτήριο επί της Πανεπιστημίου στο νέο της χώρο στην Καλλιθέα. Πάπυροι με αρχεία μαγικά ξόρκια που μπορεί ανά πάσα στιγμή να εξαϋλωθούν και χιλιάδες σπάνια βιβλία μεταφέρονται με φόντο την πόλη της Αθήνας.

 

[ad_2]

Source link